The art of allowing

Bij deze methode ga je zelf creëren met verf en een eigen schilderij maken, waarbij je tijdens dit creatieproces inzichten kunt krijgen in jezelf. Je hoeft hiervoor niet te kunnen schilderen. Je mag gewoon genieten van het werken met verf en zult gaan werken met datgene wat er tijdens het aanbrengen van de verschillende verflagen langzaam zal gaan ontstaan. 

De eerste keer dat ik met deze methode in aanraking kwam heeft het veel indruk op mij gemaakt. Ik mocht mee kijken toen iemand anders hierin een workshop gaf. Langzaam mochten de mensen laag voor laag een andere kleur verf aanbrengen op het schilderij. Na een aantal lagen aangebracht te hebben gingen we kijken wat zich wilde tonen in de schilderijen. Wat de mensen hierin konden zien en wat ze hierna mochten gaan accentueren met verf. Zo ontstaat er langzaam wat er mag ontstaan. (The art of allowing.)

Bij deze workshop zagen we bij één persoon een ineengedoken mensje zitten links onderin het schilderij. Toen de mensen om haar heen dit aangaven, zei ze dit niet te zien en schilderde er overheen. Toch was juist dit wat mij raakte. Ik kende deze persoon en tijdens dit proces herkende ik hoe zij op dat moment in haar leven stond. Ze had zich (onbewust) klein (laten) maken en wilde/kon dit niet zien en er niet aan werken. Dat dit mij zo raakte had ook te maken met waar ik op dat moment in mijn leven stond. Ik herkende dit! Dit was iets waar ik ook aan mocht werken. Zo kan je dus tijdens een workshop met meerdere mensen ook van elkaar leren. 

Bij deze methode begeleid ik je door het gehele schilder proces, waarbij je zowel tijdens dit proces als uit het eindproduct inzichten in jezelf kan krijgen. Zo vinden sommige mensen het lastig dat ze niet gelijk een vorm mogen creëren in hun schilderij, of dat ze juist het vorm geven en accentueren van wat ze zien in hun schilderij uitstellen. Of er komt een dikke verfspat op je schilderij. Hoe ga je daar mee om? Mag het er zijn, of baal je enorm? Hoe is dat in je leven? Hoe ga je met de dingen die in je leven gebeuren om? Al deze dingen mag je gaan aankijken. Er is geen goed of fout, er is alleen een leren hoe jezelf in dingen staat en er mee om gaat en dit (liefdevol) aankijken. Daarnaast kan je ook gewoon genieten van het bezig zijn met schilderen en het creëren van je eigen schilderij die je na afloop van de lessen mee naar huis mag nemen.

In de foto slide zie je eerst een schilderij die ontstaan is door deze methode en waar uiteindelijk mensen uit naar voren kwamen. Bij de andere slides zie je een proces waarin uiteindelijk een andere vorm ontstond die lijkt op een deel van een soort bloem die opent en waar je verschillende tinten en lagen in te zien zijn. net zoals wij verschillende lagen hebben.

Voor deze methode worden vier lessen ingeroosterd. Als deze methode je aanspreekt kunt je contact met mij opnemen om de 4 lessen in te roosteren van ongeveer 2 uur. 

De kosten van deze methode met één op één begeleiding is €200,-) voor 4 lessen . Daarnaast is het ook mogelijk om dit in een groepje van 4 mensen te doen. De kosten zijn dan €85,- per persoon voor 4 lessen.