Schilderen via the art of allowing

Deze methode is gebaseerd op the art of allowing. U mag laten ontstaan, wat er mag ontstaan. Bij deze methode begint u te schilderen met lichte kleuren. Daarna voegt u rood en nog later blauw toe. Dan gaat u bepaalde delen wat accentueren. U gaat de beweging in het schilderij volgen en dan mag u gaan kijken wat er in het schilderij is ontstaan. Zo kunt u mensenfiguren zien, een landschap, of een bloem, enz. De dingen die u er in ziet mag u dan gaan accentueren. Pas op het laatst kunt u wat wit en zwart gebruiken voor de laatste accenten. Dan mag u gaan kijken wat dit schilderij u te zeggen heeft. Maar ook tijdens het proces van schilderen kunt u zich bewust worden van hoe u met dingen omgaat. Bijvoorbeeld als de verf uitloopt. Frustreert dit, of accepteer u het gewoon? Wilt u gelijk gaan vormgeven, of kunt u wachten? Dit alles helpt u om naar uw zelf te kijken. Er is geen goed of slecht. Het is alleen belangrijk dat u gaat beseffen dat u zo reageert op situaties.

Bij het eerste schilderij dat ik via deze techniek maakte was ik lekker weer bezig met schilderen. Ik zette gewoon allerlei kleuren neer. Ik twijfelde helemaal niet, tot ik aan het vormgeven toe kwam. Ik twijfelde en stelde uit. Ik ging twijfelen of ik het wel goed deed. Wat herkenbaar! Vooral op dat moment in mijn leven. Toen zette ik de stap en ging vormgeven. Ik zag een soort bogen, waaronder mensfiguur ontstonden. Rechts zag ik een vrouw in een soort baljurk en een man. Ze keken naar de buren onder de linker boog. Hier zag ik twee mensen die zich leken te vermengen. Hiertussen ontstond iets moois. Het leek of de mensen zich op zielsniveau aan het verbinden waren, waardoor er iets moois tussen hen in groeide. Is dat de inspiratie die dan groeit, of iets anders? Ik wist het niet, maar dat maakte mij ook niet uit. Ik ging beseffen dat dit schilderij aangaf wat ik wilde gaan doen. Ik wilde mensen op zielsniveau gaan ontmoeten, zodat ik hen kan helpen en er uit de ontmoeting inspiratie, kennis mag groeien.

Voor deze methode worden zeven lessen ingeroosterd.

Als deze methode je aanspreekt kunt u het in de winkelwagen aanklikken en betalen. Hierna zal ik u mailen om de zeven lessen in te roosteren. De kosten zijn €200,- voor 7 lessen. U krijgt hierbij één op één begeleiding.