Bij systemische opstellingen kan je gaan werken aan je blokkades. Het maakt niet uit waar de blokkade zit. Of het nu in je (familie)relaties, je werk, je zelfvertrouwen, eten, of je gezondheid zit, alles kan zichtbaar worden gemaakt door een opstelling. In plaats van over de blokkade te praten en deze te analyseren, helpen opstellingen je om het te zien en te (door)voelen.

Om deze opstellingen nog beter hun werk te kunnen laten doen raad ik aan om van te voren een genogram te maken. Hoe je dit kunt doen kun je vinden op internet. Het belangrijkste is dat je een gesprek aangaat met je familie. Hierdoor ontstaat al een beweging in je familiesysteem wat zich door zal zetten bij een opstelling. Het helpt je soms ook beter om te begrijpen wat de opstelling toont. Er zal zich altijd dat tonen wat in het hier en nu speelt.

Bij de opstelling kan je gebruik maken van verschillende methoden, zoals het werken met een groepje mensen die als representant opgesteld  kunnen worden, poppetjes, tekeningen of de blaadjes methode. Zelf maak ik meestal gebruik van de blaadjes methode, waarbij je op het blaadje kan gaan staan en ervaren hoe het voelt om daar te staan op datgene wat dat blaadje voor jou representeert. Dit kan je veel inzichten geven. Zowel van de blokkades die je mogelijk ervaart als de mogelijke hulpbronnen die je ook hebt. Soms kan je voelen dat de hele vrouwenlijn waaruit jij voortkomt als een steun achter jou staan. Soms kan je voelen dat de kracht die je zoekt ook in jou aanwezig zit. Dat je het alleen mocht voelen dat het er ook is. Elke situatie is weer anders en zullen er andere dingen uit naar voren komen, waarbij je zelf het belangrijkste instrument bent. Jij voelt en ervaart wat er nodig is, waarbij ik je zal ondersteunen in dit proces.

Dit kan zowel live als on-line. 

Als je contact met mij opneemt kunnen we bespreken welke methode bij jou past en kunnen we een opstelling inplannen. Een opstelling duurt ongeveer 1,5 uur en kost €85,-

Systemische Opstellingen