Ik ben Jolanda Pol.
Ik luister graag naar de verhalen van mensen.
Elk verhaal mag verteld worden.
Elk verhaal telt.
Ook jouw verhaal!

Zorgen voor anderen

Ik woon samen met mijn kat en twee van mijn kinderen in Hattem. Eén van mijn kinderen woont al op zichzelf. (Ik heb drie kinderen.) Hier ben ik na mijn scheiding gaan wonen. Het is een mooi stadje met een prachtige omgeving waar je heerlijk kan wandelen.

Heel mijn leven staat in het teken van het anderen willen helpen. Eerst in de reguliere zorg en later in de alternatieve zorg, maar ook in mijn privé leven. Uiteindelijk leerde ik dat ik eerst voor mijzelf moest gaan zorgen en van mijzelf moest gaan houden. Dit was een heel proces, waarbij ik gebruik heb gemaakt van allerlei verschillende methodieken en boeken. 

Ik ben gaan ontdekken dat het voor mij heel belangrijk is om momenten in de dag in te bouwen om even weer bij mijzelf te komen en mijn hoofd leeg te laten stromen. Ik ga dan ook regelmatig even wandelen, waarbij ik soms mijn hond mis die mij elke dag even uitliet.

ZORGEN VOOR MIJZELF

Ik heb veel inzichten gekregen en heb veel doorleeft, doorvoelt en los mogen laten. Juist doordat ik de gevoelens, emoties en het verhaal niet meer wegdrukte, maar ze er liet zijn en ze aan keek kon ik ze uiteindelijk loslaten. Of eigenlijk lieten ze mij los.  

Vanuit deze kennis en ervaring wil ik nu anderen ondersteunen op hun ‘leerweg’ en hen helpen om in vrede met zichzelf te kunnen leven en zichzelf liefdevol in de spiegel aan te kunnen aankijken.