Intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen

Hierbij mag u schilderen wat er in u opkomt en gebruikt u de kleuren die u wil. Zo schilderde ik bij mijn eerste intuïtieve schilderij in het midden een gele bol. Daarna zette ik er allemaal donkere lijnen om heen. Toen ik er naar keek, besefte ik dat de gele bol voor mijzelf stond en de lijnen er om heen gaven aan dat ik mij steeds door van alles om mij heen liet beïnvloeden.

Toen besloot ik dat ik dit niet meer wilde en in gedachten zag ik een danseres voor mij. Deze tekende ik in de gele bol. Maar het was een danseres zonder armen en benen. Dit voelde niet goed. Ik besefte te willen bewegen, maar dat ik stil stond. Ik mocht weer keuzes gaan maken en in beweging komen. Ik wilde weer gaan bewegen vanuit mijn gevoel, vanuit mijzelf. Toen schilderde ik benen bij de danseres. Ik kon weer op mijn eigen benen gaan staan. Vanuit het vertrouwen in mijzelf wilde ik gaan dansen. Maar ik miste nog een richting in mijn leven. Toen schilderde ik armen aan de danseres. Ik had mijn richting gevonden. Ik wist wat ik wilde. Ik wilde mensen gaan ondersteunen!

Toch miste er nog iets. En toen schilderde ik een hart om danseres. Ik mocht van mijzelf gaan houden en mijzelf gaan respecteren. En als vanzelf kwam er nog een hart bij. Ik besefte dat ik nu liefde en respect krijg van mijn omgeving, juist door mijzelf liefde en respect te geven. Want hoe kan de omgeving van jou houden als jij dat niet kan?

Tot slot zag ik in de schilderij twee vogeltjes, waarvan één half verscholen. Ik accentueerde deze vogeltjes en ik besefte dat dit stond voor mijn intuïtie, waarnaar ik mag gaan luisteren. Dit geeft mij inspiratie en richting in mijn leven. Toen was het schilderij af en zag ik dat ik mijn levensverhaal had verteld in dit schilderij.

Zo kan deze manier van schilderen u helpen bewust te worden van uzelf of uw gevoelens. Zo kan schilderen vanuit uw intuïtie helpen u bewust te worden van uzelf en uw gevoelens.

Het schilderen zal in 7 lessen plaats vinden.