Hierbij mag je schilderen wat er in je opkomt en gebruikt je de kleuren die jij wil. Zo schilderde ik bij mijn eerste intuïtieve schilderij in het midden een gele bol. Daarna zette ik er allemaal donkere lijnen om heen. Toen ik er naar keek, besefte ik dat de gele bol voor mijzelf stond en de lijnen er om heen gaven aan dat ik mij steeds door van alles om mij heen liet beïnvloeden.

Toen besloot ik dat ik dit niet meer wilde en in gedachten zag ik een danseres voor mij. Deze tekende ik in de gele bol. Maar het was een danseres zonder armen en benen. Dit voelde niet goed. Ik besefte te willen bewegen, maar dat ik stil stond. Ik mocht weer keuzes gaan maken en in beweging komen. Ik wilde weer gaan bewegen vanuit mijn gevoel, vanuit mijzelf. Toen schilderde ik benen bij de danseres. Ik kon weer op mijn eigen benen gaan staan. Vanuit het vertrouwen in mijzelf wilde ik gaan dansen. Maar ik miste nog een richting in mijn leven. Toen schilderde ik armen aan de danseres. Ik had mijn richting gevonden. Ik wist wat ik wilde. Ik wilde mensen gaan ondersteunen!

Toch miste er nog iets. En toen schilderde ik een hart om danseres. Ik mocht van mijzelf gaan houden en mijzelf gaan respecteren. En als vanzelf kwam er nog een hart bij. Ik besefte dat ik nu liefde en respect krijg van mijn omgeving, juist door mijzelf liefde en respect te geven. Want hoe kan de omgeving van jou houden als jij dat niet kan?

Tot slot zag ik in de schilderij twee vogeltjes, waarvan één half verscholen. Ik accentueerde deze vogeltjes en ik besefte dat dit stond voor mijn intuïtie, waarnaar ik mag gaan luisteren. Dit geeft mij inspiratie en richting in mijn leven. Toen was het schilderij af en zag ik dat ik mijn levensverhaal had verteld in dit schilderij.

Zo kan deze manier van schilderen je helpen bewust te worden van jezelf, of je gevoelens. Tijdens het schilder proces zal ik je begeleiden en je bewust laten kijken naar wat er ontstaat en wat dit jou wil zeggen. Tijdens het schilderen kan je tegen dingen aanlopen, zoals het niet weten wat je moet schilderen. Hoe is dat in je leven? Vind je het daar ook lastig keuzes te maken, of knal je gelijk iets op het schilderij en vind je het uiteindelijk niet mooi? Laat je het zo, gooi je het schilderij weg en begin je opnieuw, of schilder je over het schilderij heen en verander je het zo naar datgene wat je wel wil en mag het eerste er onder aanwezig zijn? Wat zegt dit jou? Herken je stukjes hiervan in je leven? Zo kan je tijdens dit schilders proces inzichten krijgen in jezelf. In dit proces zal ik je begeleiden.

Het schilderen zal in 4 lessen plaats vinden van 1 tot 1,5 uur. Dit kan momenteel ook online. Je  moet dan zelf voor een schildersdoek, verf en kwasten zorgen. Vanwege dit ongemak bied ik je dit tijdelijk aan voor €111,- (Normaal €200,-)

Als deze methode je aanspreekt kun je contact met mij opnemen om de 4 lessen in te roosteren. Je krijgt hierbij één op één begeleiding.